QuantiParts offers you OEM parts for classic Wärtsilä enginesThe best technical know-how, 24-7 parts services and cost-efficient solutions. QuantiParts is here for you and your engine.

Arrow
Arrow
Slider

Motor van viskotter TX 94 wordt door Wärtsilä Harlingen overhaalt

In mei zullen er delen zoals cilinderkoppen van de voortstuwingsmotor van de TX94 even niet in het schip te vinden zijn, maar in Harlingen bij Wärtsilä. Het type verraadt de reden: 6SW280, een klassieke motor, een ‘echte Stork’.
En aangezien Wärtsilä bij dochteronderneming Quantiparts deze oorspronkelijke onderdelen altijd in huis heeft, kiest schipper Boersen uit Texel ervoor om de grote beurt die eens in de 7-10 jaar nodig is, hier te laten doen. De monteurs van Wärtsilä zullen de hele motor overhalen, de viskotter zit dan namelijk alweer aan zijn 48.000 uren en dan is het weer tijd.
Het schip dat de naam ‘De avontuur’ draagt, zal dan in de haven van Texel liggen waar tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om ook aan de netten en de radars onderhoud te doen. De motor wordt in de haven van Texel op het schip gedemonteerd, de onderdelen worden naar Harlingen overgebracht en maken een week later weer de terugreis naar het eiland.

Harlingen is voor Wärtsilä dé plek om de Nederlandse vissersvloot te bedienen boven de lijn Amsterdam-Enschede. De Urker vissers komen hier bijvoorbeeld elke donderdagnacht terug met hun vangst en leggen hun boot aan de kade totdat ze zondagnacht weer uitvaren. “Op vrijdag en zaterdag is het hier dus behoorlijk druk”, zegt Johan Penninga, accountmanager bij Wärtsilä. “Binnenkort kunnen schippers hier dan ook met creditcard en pin betalen en onderdelen die op voorraad zijn komen ophalen, deze optie is onlangs mogelijk gemaakt bij QuantiParts in Zwolle. We zijn heel blij dat we hen zo direct zullen kunnen bedienen. Dat scheelt hen enorm veel tijd.” In dit verband kun je denken aan verstuivers of filters die machinisten zelf kunnen overhalen.

QuantiParts en Wärtsilä zullen zorgen dat de SW280 Stork motoren blijven draaien, we hebben ze tenslotte ook gebouwd.

For parts call (24/7)
+31 88 980 2500
or mail
sales@quantiparts.com
quantiparts

QuantiParts B.V.
P.O. Box 40095
8004 DB Zwolle
The Netherlands

Office address
Hanzelaan 95
8017 JE Zwolle
The Netherlands

Phone. +31 88 980 2600
www.quantiparts.com
sales@quantiparts.com


Chamber of Commerce
Zwolle 62889184

General terms and conditions